A „RASI” projekt keretében Spanyolországban jártunk

Erasmus+, Hírek
RASI logo
admin

Megvalósult “RASI” nevű, sport témájú Erasmus+ projektünk nyitótalálkozója Spanyolországban, amin a Pimpimpáré Játszóház képviseletében ketten vettünk részt június 17-21 között.

Az első munkanapon megismerkedtünk a fogadó szervezettel, munkájukkal, illetve bemutatkoztak egymásnak a partnerszervezetek is. Ezután tértünk rá a projekttel kapcsolatos megbeszélnivalókra. Tisztáztuk a célokat, a várható eredményeket, feladatokat. Kijelöltük a nemzetközi munkatalálkozók időpontját, melyik partner miért felelős a projekten belül. Kiválasztottuk a projekt logóját. A partnerek (Románia, Spanyolország, Olaszország, Lengyelország és Szlovákia) között jó az együttműködés, gyorsan közös nevezőre jutottunk minden kérdésben. Másnap a feladatok, közös dolgaink megbeszélése után egy közeli gáthoz túráztunk el, ahogy az ottani lakosok is az El Camino-ra készülve időről időre megfelelő távú túrákat teljesítenek, hogy aztán felkészülve vágjanak neki az útnak. Ihletett kaptunk, és megfogalmazódott bennünk, hogy itthon, saját közösségünkkel is milyen jó lenne 1-1 könnyebb terepű túrát megszervezni gyakorlott túravezetők segítségével. Ha a járvány engedi, szerintem a projekt időtartama alatt kerítünk rá sort mindenképp.

Folytatása következik. Ha a rendeletek és a szituáció engedi, szeptemberben újra találkozunk. Következő helyszínünk Olaszország lesz, addig pedig dolgozunk a feladatainkon, nevesül elkészíttetjük a projekt honlapját, molinóját, augusztus-október között megszervezünk egy helyi, sport népszerűsítését célzó programot.

RASI logo